PC

Microsoft are planuri noi pentru datele tale

De când a fost lansat Windows 10, a tot planat suspiciunea că sistemul de operarea colectează și transmite mai multe date personale decât ar fi nevoie. Aceste temeri nu au prea fost ameliorate de declarațiile Microsoft, care evitau orice discuție despre ordine guvernamentale de spionaj. Dar varianta următoare a lui Windows 10 măcar va oferi opțiuni ceva mai clare pentru utilizatorii săi.

Creators Update, varianta din primăvară a sistemului de operare, va adăuga un nou panou prin care veți putea mai ușor să decideți ce vreți ca Microsoft să știe despre voi și să țină în evidență. Mai important de atât, sistemul de operare va colecta informații de telemetrie mai puține, acestea fiind reduse la nivelul minim posibil care încă mai permite buna funcționare a lui Windows 10 și a aplicațiilor asociate.

Probabil vă întrebați ce exact colecta înainte, dacă abia acum se trece la minim.

Pe lângă asta, începând de acum puteți vedea ce știe deja Microsoft despre voi. Compania vă oferă acces la un panou al datelor private în care puteți găsi toate informațiile colectate până acum. Asta include și absolut fiecare lucru pe care l-ați zis vreodată începând cu „Hey Cortana”.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button