PCTECHTech&IT

Microsoft are idei noi pentru Start Menu

Zilele trecute s-a ivit o variantă de testare a lui Windows 10 ce a fost publicată accidental de către Microsoft. De ce este atât de specială? Pentru că nu pare să fi fost menită pentru Insider Ring, fiind o variantă de testare internă ce prezintă un Start Menu cu totul diferit față de ce avem acum la dispoziție în sistemul de operare.

Era doar o variantă de 32 de biți a lui Windows 10, ce nu mai este disponibilă acum, dar relevă planuri destul de interesante pe care le are compania pentru viitoarea formă a clasicului meniu. Una ce se aseamănă mult cu varianta sa din Windows Lite, o variantă a sistemului de operare, gândită pentru dispozitive similare cu un Chromebook, la care Microsoft lucrează de ceva vreme.

Trăsătura principală a noului meniu este absența totală a Live Tiles, vechile dreptunghiuri pe care Microsoft le-a creat cu telefoane mobile în minte, iar apoi le-a păstrat în Windows până ce va decide inevitabil să le abandoneze în favoarea a ceva nou și poate mai util. Poate iconițe. Această variantă a lui Windows 10 mai include și abilitatea de a căuta gif-uri… adică, nu în sensul de a căuta *.gif și de a spera să vezi un rezultat ce nu te direcționează către Bing, ci gif-uri într-un stil similar cu emoticoane.

Fiind o variantă de testare internă, nu înseamnă că veți vedea aceste schimbări în următoarea variantă a sistemului de operare, dar măcar puteți vedea că Microsoft experimentează cu idei noi. Poate idei năstrușnice, cum ar fi să adauge opțiuni de customizare ce erau prezente de la Windows 95 până la Windows 7.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button