PC&Consoles

Microsoft ar putea aduce emularea de jocuri Xbox pe PC

Microsoft a dezvăluit la E3 2017 că va aduce jocuri de Xbox (primul, cel vechi) pe noua sa generație de console, moment în care s-a iscat întrebarea logică: ”De ce nu și pe Windows?”.

Phil Spencer, director al diviziei Xbox, a decis că nu ar strica dacă ar încerca să răspundă la această întrebare, într-un interviu pentru PC Gamer.. În cuvintele sale:

Vreau ca lumea să poată juca! Emularea este dificlă. Xbox 360 avea un procesor PowerPC, emularea pe x86 este dificilă. Devine mai ușor atunci când ai o configurație fixă, când te gândești la Xbox, Xbox One S, Xbox One X. Apoi te gândești la configurațiile variabile de pe piața PC-urilor, așa că vorbim de un emulator de PowerPC făcut pentru o configurație fixă ce trebuie portat pentru a putea funcționa pe PC, așa că e mult de muncă acolo.

Xbox cel original, cel vechi, este mai simplu, pentru că era un procesor x86. Evident, când ne gândim la UWP și abilitatea de-a rula jocuri pe console și PC, ne apropiem. Vreau ca dezvoltatorii să fie capabili să construiască aplicații portabile, de aceea ne concentrăm pe UWP pentru jocuri, chiar și pentru aplicații care vor să ruleze pe dispozitive multiple.

Cred că avem mult de lucru, dar mai cred că se află în viitorul nostru.

Mai pe scurt, există o șansă ca Microsoft să ofere opțiuni de emulare pentru consolele sale vechi  pentru PC, sub platforma Windows 10.

Deocamdată doar un singur titlu de pe primul Xbox a fost anunțat pentru emulare sub Xbox One, acela fiind Crimson Skies High Road to Revenge. Desigur, există deja și un Crimson Skies pentru PC, dar Microsoft nu l-a mai scos la vânzare de 15 ani de zile, din motive ce țin de faptul că Microsoft nu are interes prea mare în a vinde jocuri de PC.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button