PC

Microsoft anunță Surface Studio PC

Tot umbla zvonul că Microsoft va dezvălui un PC Surface, iar seara trecută acesta s-a adeverit. Compania a prezentat publicului, după minute întregi de aberații despre basket și alte lucruri irelevante, Surface Studio PC.

Acest PC a cărui preț începe de la 3000 de dolari/euro este gândit în cea mia mare parte pentru profesioniști și creatori, fiind construit în așa fel încât să ofere experiența de-a lucra la o planșetă, mulțumită monitorului său rabatabil. Acest monitor are 28 de inch și o rezoluție de 4500×3000. Microsoft chiar se laudă că asta îi permite să afișeze imagini la o scară de 1:1 cu lumea reală, precum o foaie de hârtie A4. Ecranul mai este tactil, așa că poate fi folosit cu mâinile sau cu un stylus, și vine chiar cu opțiunea de-a dezactiva detecția mâinilor atunci când este rabatat.

Pe partea de hardware, PC-ul compact din baza monitorului are fie un procesor Intel Skylake i5 sau un Skylake i7, până la 32GB de RAM, stocare hibridă de la 1TB la 2TB și o placă video GeForce GTX 965M sau GTX 989M. Se pare că Microsoft lucrează de ceva vreme la acest sistem, din moment ce a fugit de tehnologiile mai noi și mai performante.

Vedeta anunțului a fost Surface Dial, o combinație de buton capacitativ și rotiță care permite utilizatorului să manipuleze în fel și chip diversele aplicații folosite de zi cu zi, iar atunci când este pus pe monitor, chiar oferă o reprezentare vizuală a funcției sale. Un exemplul folosit era selectarea culorilor într-un program de pictură digitală.

dial-0-1

Surface Dial este inclus cu Surface Studio, dar poate fi cumpărat și separat la prețul de 100 de dolari. Prețul său este cam dublu față de produsele cam identice oferite de compania Griffin, cu mențiunea că soluțiile wireless făcute de Griffin nu prea merg pe Windows, iar soluția pe USB n-a mai primit un update software din 2007.

Surface Studio va fi disponibil la sfârșitul acestui an, modelul de top depășind 4000 de dolari. Pe scurt, Microsoft a făcut un iMac.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button