MORE

Microsoft anunta Surface Book

Microsoft a dezvaluit o noua combinatie de tableta si laptop, sub forma lui Surface Book. Noul dispozitiv este gandit predominant pentru cei care au nevoie de o unealta performanta, si nu se tem sa cheltuiasca foarte multi bani pentru o solutie inedita.

Surface Book are doua componente esentiale. Prima este tableta. Aceasta are un ecran de 13.5 inch, suportand o rezolutie de 3000×2000, in acelasi format pe care il are si noul Google Pixel C, 3:2. Ecranul are suport tactil pentru 10 puncte si este calibrat sa suporte 100% din standardul sRGB. Asta suna foarte impresionant, pana ce iti amintesti cat de putin din RGB acopera sRGB, dar cumva tot este standardul folosit cam peste tot.

Tableta este echipata cu un procesor Skylake, care poate fi un i5 sau un i7, dispune de pana la 16GB de memorie RAM, si are intre 128GB si 1TB de stocare. Surface Book mai are si doua camere, una frontala care permite autentificarea faciala, si una dorsala de 8 megapixeli, cu capacitatea de a inregistra in Full HD.
SurfaceBook3img

Partea a doua din Surface Book este reprezentata de tastatura sa, ce dispune de o balama numita Dynamic Fulcrum Hinge, care aminteste de cotorul unei carti. Aceasta permite pozitionarea tabletei la orice unghi, si poate fi chiar inversata. Dezavantajul sau ar fi ca lasa un spatiu liber fix langa balama, insemnand ca nu se poate inchide complet.

Tastatura la care se poate ancora Surface Book dispune de doua porturi USB, un port pentru carduri SD, taste complet iluminate, si, elementul cel mai important, o placa video dedicata.

Surfacebook2img

In tastatura veti gasi un procesor GeForce din seria 900, dedicat, cu memorie GDDR5. Modelul nu a fost mentionat, dar s-a spus ca va avea numai 1GB de VRAM.  Cantitatea limitata este bizara, dar nu si daca luam in considerare ca va functiona in tandem cu procesorul grafic Intel.

Surface Book va folosi Windows 10 Pro, si are o autonomie (in editia cu un i5) de 12 ore daca tot ce faceti este sa redati filme. Tableta are conectivitate Wi-Fi si Bluetooth, dar nu si 3G/4G, ca iPad Pro. Mai vine si cu un Surface Pen.

Iar pretul acestei minunatii este de numai 1500 de dolari, in varianta sa cea mai firava. Varianta de top ajunge la 2700 dolari.

[PCPer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button