PC

Microsoft anunță Surface Book i7

Microsoft a dezvăluit seara trecută Surface Book i7, o actualizare a celebrului „frigider-toaster” din 2015, care nu include tehnologie tocmai de ultima oră, dar schimbă câteva lucruri importante.

În primul rând, se pare că de această dată Surface Book nu va mai avea un model cu un procesor i5, doar cu i7, altfel numele ar fi cam inutil. Nu de alta, dar varianta anterioară era oricum disponibilă în modele cu astfel de procesoare, și acelea tot din seria Skylake. Microsoft încă nu a trecut la Kaby Lake.

O schimbare sesizabilă față de generația veche este adăugarea unei baterii mai încăpătoare, care oferă cu 30% mai multă autonomie, Microsoft promițând 16 ore de uz. Apoi avem un sistem de răcire refăcut, cu un ventilator secundar adăugat care este menit să compenseze pentru căldura generată de noua placă grafică.

Vechiul GeForce 940M a fost înlocuit cu un model aproximativ de două ori mai puternic… tot din seria Maxwell, un GeForce 965M. Asta înseamnă că tot nu va fi la fel de breaz ca un GTX 1050 Ti care nu are cine știe ce consum de energie, dar cine știe, poate generația următoare de Surface Book va remedia și limitările de pe partea grafică.

Noul Surface Book i7 va fi disponibil luna viitoare, la prețuri care încep cu 2400 de dolari pentru varianta cu 8GB de RAM și 256GB de stocare, ajungând până la 3300 de dolari pentru varianta cu 1TB de stocare și 16GB de RAM.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button