PC

Microsoft anunță specificațiile pentru Surface Pro LTE

Sunt anumite momente când te întrebi dacă mâna stângă a unei companii știe ce face mâna dreaptă. Aparent, specificațiile și data de lansare pentru noul Surface Pro LTE au fost scăpate publicului înainte de vreme chiar de către Microsoft.

Când Microsoft a anunțat 2017 ca fiind anul în care își va reînnoi seria de tablete Surface Pro, compania a promis o versiune cu LTE integrat pentru cei care au nevoie să fie conectați online oriunde s-ar afla. De la anunțul original din mai, nu s-a mai auzit nimic despre când acest dispozitiv ar putea deveni disponibil sau ce specificații ar putea avea. A circulat o vreme un zvon conform căruia Panos Panay, vicepreședinte la divizia de dispozitive Microsoft, ar urma să participe la o conferință din Londra în luna octombrie, unde ar putea anunța noile dispozitive.

Acest lucru ar putea fi în continuare valabil, dar la conferința Ignite din această săptămână Microsoft a stricat orice surpriză pe care ar fi putut să o păstreze pentru alt moment. Conform site-ului Neowin, la o prezentare intitulată Ingineria produselor Surface în culise, și aprofundări pe noul Surface Pro, un reprezentant Microsoft a spus că noul produs va fi disponibil pe data de 1 decembrie. Acesta ar fi disponibil în două configurații, ambele bazate pe un procesor i5: una cu 4 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare, iar alta cu 8 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare.

Este puțin probabil să avem parte de o variantă și pe i7. Modelele pe i5 sunt fără ventilatoare, în timp ce cele pe i7 au răcire activă. Neowin scrie că modemul LTE este amplasat în același loc pe care l-ar ocupa ventilatorul unui i7. Și este destul de clar că acel spațiu poate fi ocupat ori de un modem, ori de un ventilator, în niciun caz de ambele.

Site-ul anunță că modemul ar fi un model Qualcomm Snapdragon X16 (același folosit și la Snapdragon 835), care este capabil de viteze gigabit, atâta timp cât furnizorul de date permite. Microsoft însă preferă să nu se laude cu viteze prea mari, compania spunând că viteza atinsă ar putea fi de 450Mb/s.

Dispozitivul ar urma să fie dotat cu șapte antene, având o singură configurație radio / bandă LTE pentru fiecare piață de desfacere. Asta înseamnă că sistemele vor fi compatibile cu o gamă cât mai largă de rețele LTE, chiar și atunci când sunt folosite peste hotare. Tableta va fi dotată cu un slot nano-SIM, și va suporta de asemenea și SIM-uri electronice. În cel mai nefericit caz, modulul LTE va consuma 10% din capacitatea bateriei.

În cadrul respectivei prezentări Microsoft nu a anunțat cât vor costa aceste produse, dar sunt deja zvonuri care zic că ar trebui să ne așteptăm la un preț de 1.149 dolari pentru configurația inferioară și 1.449 dolari pentru cea de vârf. Variantele fără LTE ar urma să aibă un preț cu 150 dolari mai ieftin.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button