MORE

Microsoft anunta Cortana pentru Android si iOS!

Este cat se poate de oficial! Microsoft aduce asistentul Cortana pentru Android si iOS. Ambele platforme vor primi o aplicatie dedicata care, precum se vede momentan pe Windows Phone, te va ajuta sa iti dictezi mesaje, sa urmaresti zboruri si sa-ti mentii viata organizata. Notebook-ul oferit de Cortana, care tine minte preferintele tale, se va sincroniza pe toate platformele folosite.

Nu va o simulare exacta a ceea ce se ofera in momentul de fata, totusi – fiindca Microsoft nu poate accesa direct sistemele de operare asa cum o poate face pe dispozitive ce folosesc Windows, nu vei putea beneficia de activare hands-free rostind „Hey Cortana” sau sa lansezi aplicatii si setari prin comanda vocala.

Totusi, va fi interesant de vazut ce poate face acest asistent inspirat din Halo cand va ajunge pe Android la sfarsitul lunii Iunie, iar pe iPhone candva spre sfarsitul anului – si am spune ca nu este singura prajiturica din partea Microsoft pentru smarthphone-urile voastre.

 Echipa din Redmond lanseaza si Phone Companion, o aplicatie a Windows 10 (ce va deveni disponibila pe sistemul de preview in cateva luni), ce te ajuta sa iti sincronizezi dispozitivul de Android, iOS sau Windows cu calculatorul. In mare, va incarca aplicatii pentru serviciile Microsoft daca folosesti echipament ce nu ruleaza Windows, dar ar putea elimina provocarile in materie de acces la continutul calculatorului cand esti pe drum.

Compania promite o versiune revizuita de Xbox Music pentru Android si iOS care, ca si pe Windows, va face stream de fisiere muzicale din OneDrive gratuit. Nu va aparea in beta pana in Iulie, dar va fi foarte util pentru cei ce se simt ca acasa in ecosistemul Microsoft.

Articole asemanatoare

Back to top button