PC

Microsoft anunță că a făcut progres însemnat la recunoașterea vocală

Cea mai recentă iterație a infrastructurii de recunoaștere vocală folosită de Microsoft pentru aplicații precum Cortana a înregistrat recent un nou prag de succes.

Compania anunță că a reușit să scadă procentul de erori generate de sistem la doar 5.1%, ceva ce chiar reprezintă o reușită impresionantă. Acest factor de eroare a fost calculat folosind o bază de date de 2400 de convorbiri telefonice înregistrate acum câteva decenii, utilizate adesea pentru astfel de teste.

În cadrul testului, sistemul a fost capabil să transcrie cu un grad mare de acuratețe mesajele, în comparație cu ultima dată când acest test a fost efectuat. Microsoft înregistraseră atunci cu 12% mai multe erori, ce au fost eliminate prin implementarea mai pronunțată a componentei de AI.

Sistemul poate să înțeleagă până la un anumit punct contextul mesajelor și se poate folosi de acest context pentru a prezice restul unei conversații sau pentru a verifica ceea ce înțelege direct din convorbire. Obiectivul final este cel de-a atinge același nivel de acuratețe cu cel al unui om, capabil să ascute iar și iar o conversație până ce o redă complet.

Așa că vă puteți aștepta de la un factor de eficiență sporit din partea Cortanei în viitor, când va căuta pe Bing ceva în loc să răspundă direct la o întrebare sau să execute o comandă, cum v-ați aștepta să facă un asistent digital.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button