MORE

Microsoft amendat in China

Intrarea „triumfala” a companiei Microsoft in China nu prea pare sa fie de bun augur pentru amercani, acestia avand de tratat acum si o alta problema, fiind amendati in urma incalcarii anumitor termini pe care China le-a impus pentru ca Xbox Live sa functioneze pe teritoriul republicii.

Cu toate ca Republica Populara Chineza a ridicat intedictia pentru console, aceasta nu a fost lipsista de adnotatii si criterii pe care producatorii sa le urmareasca extrem de atent. De la o posibila contaminare a culturii chineze cu elemente occidentale, pana la anumite aplicatii, comisia de cenzura chineza a lucrat zi si noapte pentru a se asigura ca nimic nu ii trece cu vederea.

Totusi, Microsoft se pare ca sarit niste pasi, fiind amendat de Ministerul Comertului, atat Microsoft, dar si partenerul lor din teritoriul chinei, Shanghai Oriental Pearl Media co, ambele entitati fiind taxate de catre Ministerul Comertului.
Ambele companii au fost amendate cu un total de 200,000¥, echivalentul a 31512,69 de dolari motivul principal fiind acela ca nu au anuntat din timp inspectorii antitrust ca parteneriatul acestora a ajuns la limita cand vine vorba de piata actiunilor care in mod normal necesita o dezvaluire catre guvern.
Amenda in sine nu este mare, asta pentru ca atat Microsoft, cat si Shanghai Oriental Pearl Media co, nu au incalcat legile antitrust chineze.
[gearsiege.com]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button