Gaming

Microsoft achiziționează serviciul de cloud gaming PlayFab

Microsoft a anunțat recent că a achiziționat PlayFab, o platformă completă de back-end pentru jocuri cu componentă online, utilizată în peste 1200 de jocuri, inclusiv Killing Floor 2, Pathfinder Adventures, Battletech și Planetary Annihilation. Compania a descris această mișcare drept „un important pas înainte pentru gaming-ul de la Microsoft” și a spus că va contribui la crearea mai accesibilă a jocurilor conectate pentru dezvoltatorii de dimensiuni mai mici.

PlayFab este o platformă care oferă o gamă largă de servicii și analize online care permit dezvoltatorilor „să se concentreze asupra construirii de jocuri în locul tehnologiei backend„, a declarat compania pe blogul său. Tehnologia va complementa infrastructura serverului Azure din cadrul cloud-ului Microsoft, care are în prezent servere ce funcționează în 42 locații din întreaga lume.

Cofondatorul și directorul general PlayFab, James Gwertzman, a declarat:

Platforma noastră de servicii scalabile de jocuri, analiză de jocuri și instrumente LiveOps ajută peste 3.000 de studiouri să progreseze de la a oferi software static la crearea de jocuri care scalează armonic și se dezvoltă în timp cu conținut nou, evenimente live și actualizări frecvente.
Astăzi avem peste 1200 de jocuri live și am servit peste 700 de milioane de jucători. Procesăm mai mult de 1,5 miliarde de tranzacții pe zi, aproape 20.000 de tranzacții pe secundă. Tehnologia noastră este folosită de unele dintre cele mai mari companii de divertisment, inclusiv Disney, NBC Universal, Wizards of the Coast, Nickelodeon, Bandai Namco, Rovio și Capcom, precum și companii indie care se dezvoltă rapid, precum Fluffy Fairy, Nvizzio și Hyper Hippo.

Într-o întâlnire cu investitorii, directorul general Microsoft, Satya Nadella, a declarat:

Ne mobilizăm să ne urmărim oportunitatea extinsă într-o piață de jocuri de peste 100 miliarde de dolari. Aceasta înseamnă extinderea abordării noastre în ceea ce privește modul în care ne gândim la jocuri, la cum să începem cu jocurile și la modul în care acestea sunt create și distribuite, și cum sunt jucate și văzute.

Achiziția pare, de asemenea, să rezoneze cu anunțul făcut de Microsoft săptămâna trecută, conform căruia toate jocurile create de ei vor fi incluse în serviciul de abonament Xbox Game Pass.

Phil Spencer, șeful Xbox, a declarat săptămâna trecută:

Abia am zgâriat suprafața oportunității pe care acest nou model o aduce industriei și ceea ce putem oferi fanilor noștri. Credem cu tărie că Xbox Game Pass va fi un catalizator pentru a crea noi oportunități pentru dezvoltatorii de jocuri și distribuitori, de a inova modul în care jocurile sunt dezvoltate și livrate, ducând la moduri complet noi de jucat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button