TECHPCȘtiri IT

Microsoft a testează reclame în Wordpad

Măcar sunt pentru aplicații gratuite

Microsoft nu este tocmai străin conceptului de inserare a reclamelor în locuri unde poate nu ar trebui să fie. Recent pare să fi încercat să insereze câteva până și în Wordpad, după cum au descoperit cei care au fost curioși să scormonească după ce mai face compania prin noile versiuni de Windows 10.

Reclamele nu sunt foarte observabile, nu ocupă o mare parte din ecran, dar tot sunt acolo. Iar lucrul pe care Microsoft încearcă să îl „vândă” este tot o aplicație gratuită. De ceva timp compania oferă o variantă fără cost și ușor ciuntită a suitei Office, ce rulează doar on-line, iar această reclamă tocmai pentru asta era.

Probabil că Microsoft s-a gândit că oricine mai folosește Wordpad vrea să facă lucruri ceva mai bine ordonate decât în Notepad, așa că poate că nu le-ar strica o unealtă ceva mai competentă. Nu că Wordpad ar fi rău, l-am folosit ani de zile fără probleme, dar nu pot să spun că nu mi-a tresărit inima când am văzut ce se putea face folosind Clipart în Word 97.

Ce face situația cam amuzantă este că una din reclame folosește un buton numit „Open Office”, îndemnând utilizatorul să deschidă aplicația de web Office. Alternativ, poate îi sugerează să încerce OpenOffice, o suită gratuită de aplicații similare, ce își au originile în ancestralul StarOffice, devenit Open Source prin anul 2000. Aș recomanda LibreOffice.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button