GamingPC&ConsolesTech&IT

Microsoft a relansat Edge, acum cu 100% mai mult Chrome

Și o iconiță nouă

Experimentul celor de la Microsoft de a cuceri internetul s-a încheiat astăzi în mod oficial. Era o vreme în care spera să folosească Internet Explorer pentru a dicta viitorul, pe vremea când Bill Gates se visa cel mai puternic om din lume, până ce a fost închis într-o cameră pentru câteva ore cu niște agenți guvernamental, și din senin și-a amintit că este un filantrop. Era Internet Explorer s-a încheiat, pentru că Microsoft a lansat un browser web bazat pe Chromium, abandonând complet propria tehnologie.

(Fac aici o paranteză, pentru că știu că sunt numeroase aplicații ce încă funcționează doar pe Internet Explorer-ul ancestral, de care nu vom scăpa vreodată, fiindcă acele aplicații sunt făcute de companii care încă trăiesc în evul mediu și încă nu au descoperit conceptul de UX. Știți care sunteți. Text și ferestre redimensionabile nu sunt o inovație, este minimul necesar. Mac OS. Ăla de pe primul Macintosh. Cu 35 de ani în urmă!)

Microsoft vă oferă acum posibilitatea de a descărca noul Edge, bazat pe Chromium, pentru Windows, pentru MacOS, pentru iOS, pentru Android, dar deocamdată nu și pentru Linux, ArcaOS, Temple OS, Haiku OS sau AmigaOS. Poate cu timpul va ajunge și la celelalte.

Tranziția la tehnologia dezvoltată de către Google a venit ca o consecință a faptului că cea dezvoltată de Microsoft nu a fost în stare să țină pasul, în special în ceea ce privește implementarea de extensii.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button