PCTECHTech&IT

Microsoft a recunoscut problemele create de ultimul update de Windows

După întreruperea actualizării din octombrie pentru Windows 10 pentru a investiga rapoartele despre fișierele lipsă de la unii utilizatori care și-au actualizat PC-urile, Microsoft consideră că a găsit și a rezolvat problema. Încă nu puteți să o descărcați, cu excepția cazului în care sunteți membru al programului Microsoft Windows Insider.

Microsoft a declarat într-o postare de blog.

Astăzi vom face următorul pas către relansarea actualizării Windows 10 October 2018 Update prin furnizarea versiunii actualizate comunității Windows Insider. Vom studia cu atenție rezultatele, feedbackul și datele de diagnoză înainte de a face pași suplimentari către re-lansarea pe scară mai largă.

Actualizarea din octombrie 2018 a provocat o durere de cap pentru unii utilizatori care au observat că documentele lor personale au dispărut după upgrade-ul PC-urilor. Chiar și mai rău, reluarea actualizării, așa cum sugera un personal de suport tehnic la momentul respectiv, nu a restabilit fișierele șterse.

Microsoft a răspuns prin întreruperea actualizării și solicitându-i pe oricine afectat să contacteze direct compania.

Deși descoperirea faptului că o actualizare a șters fișiere este suficient de enervant, chiar și mai frustrant este faptul că aceasta a fost o problemă cunoscută într-una din cele mai vechi testări din programul Insider. Microsoft a crezut că are control asupra situației, dar, evident, nu a fost așa.

Microsoft a urmărit această eroare într-o funcție denumită Known Folder Redirection (KFR). Aceasta permite utilizatorilor să direcționeze foldere cunoscute, cum ar fi C:\Users\\, într-o locație nouă a folderului, cum ar fi undeva pe o unitate D:\ secundară.

Microsoft a continuat să spună:

În feedback-ul precedent de la actualizarea Windows 10 April 2018 Update, utilizatorii cu KFR au raportat o copie în plus, goală, a Known Folders pe dispozitivul lor. Pe baza feedback-ului de la utilizatori, am introdus cod în October 2018 Update pentru a elimina aceste duplicate goale cunoscute. Această schimbare, combinată cu o altă modificare a secvenței de construcție a actualizării, a avut ca rezultat ștergerea locațiilor originale ale dosarelor ‘vechi’ și a conținutului acestora, lăsând intact doar dosarul nou ‘activ’.

Microsoft a identificat trei scenarii diferite în care aplicarea actualizării din octombrie ar putea avea ca rezultat fișiere șterse și spune că a stabilit toate cele trei. Per total, compania declară că doar o singură sutime de unu la sută dintre cei care au instalat actualizarea au raportat pierderi de date.

În timp ce se presupune că problema este rezolvată, vă recomandăm să efectuați o copie de rezervă a datelor importante înainte de a aplica actualizarea, odată ce aceasta va fi reluată publicului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button