PC

Microsoft a rătăcit 32TB de date, inclusiv o mică parte din codul sursă pentru Windows 10

Zilele trecute și-au făcut apariția pe internet, prin BetaArchive.com aproximativ 32TB de date atât publice cât și private ce provin de la Microsoft.

Aceste date conțin variante beta ale lui Windows 10 datând de la Creator’s Update(așa că nu este ceva tocmai de ultimă oră), iar câteva dintre ele nu erau menite pentru publicul larg. Este inclusă până și o variantă încă nelansată a sistemului de operare, menită pentru procesoarele ARM de 64 biți.

Partea cea mai interesantă era însă ceva numit Shared Source Kit. Această componentă, menită pentru partenerii hardware ai companiei, chiar conține cod sursă folosit în Windows 10, o porțiune a sa ce se leagă de drivere Plug and Play, de USB, de stocare și de componenta WiFi.

În acest leak mai sunt incluse și unelte pentru a face sistemul de operare să funcționeze pe diverse dispozitive mobile, numit Windows 10 Mobile Adaptation Kit.

Informațiile ce s-au scurs pe internet ar putea fi folosit pentru a descoperi vulnerabilități noi, ce pot fi exploatate de persoane cu intenții rele. Desigur, aceleași fișiere vor fi forate după detalii și de cei curioși, care probabil vor găsi aceleași probleme și le vor raporta oricum.

Componentele critice ale sistemului de operare nu au fost expuse, așa că tot nu veți ști prea curând ce exact face Windows 10 atunci când nu ești atent, dar cumva nu este făcut de varianta sa din China.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Sa fiu simcer , astept din curiozitate sa vad ce so „furat” din servarele de la Microsoft , doar din curiozitate in mare parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button