MORE

Microsoft a prezentat Selfie Phone-ul – Lumia 730

Dupa preluarea Nokia de catre Microsoft, acestia au promis o serie de imbunatatiri si noi modele de telefoane care sa popularizeze si mai ales sa evidentiereze capabilitatile Windows Mobile. Unul dintre aceste noi telefoane este Selfie Phone-ul – Lumia 730, prezentat acum oficial la IFA.

Lumia 730 inlocuieste Nokia Lumia 720, fiind un dual SIM cu o camera frontala mult mai puternica decat la alte telefoane de pe piata. Daca acest trend cu selfie-urile este sau nu sanatos, nu intra acum in discutie, dar chestiunea cu cererea si oferta, da! Microsoft a vazut o nisa ne-explorata si a abordat-o folosind chiar seria Lumia, cunoscuta ca fiind o serie de telefoane cu camere extrem de bune. Bine, la drept vorbind, cei 5 MPx ai camerei frontale nu sunt cine stie ce, si nici nu au cea mai mare rezolutie, totusi camera frontala are o lentila wide, asa ca individul/a care face fotografia sa prinda si restul baii, nu doar la botul de rata.

Dar gata cu rautatile! Mare parte din strategia de marketing pentru Lumia 730 se bazeaza si pe  Lumia Selfie app, care practic este o aplicatie ce faciliteaza realizarea de autoportrete printr-o simpla actionare a aplicatiei. Practic ai intializat Selfie App-ul si acesta iti acceseaza camera frontala si esti gata de poza. Atat Lumia 730 cat si Lumia 735 vor avea preinstalata acesta aplicatie, ambele fiind destinate acestui segment de piata. Restul telefoanelor o vor gasi in Windows Market.

Totusi, am discutat despre camera si aplicatii, dar nu si despre specificatii, care… nu sunt cine stie ce. Atat Lumia 730 cat si Lumia 735 vin cu un display de 4.7 – 720p ClearBlack, un procesor quad-core Snapdragon 400 la o viteza de 1.2 GHz, 1GB RAM, 8 GB memorie interna, o camera de 6.7MPx  f/1.9 in partea din spate si… trei luni gratuite de convorbiri internationale pe Skype. Din pacate inca nu stim daca aceste convorbiri sunt limitate doar la dispozitivele Lumia sau nu. Ramane de vazut. Ceea ce stim sunt preturile. Lumia 730 are un pret recomandat de 199 euro, in timp ce Lumia 735 va costa 219 euro.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Nu le fac foarte stralucite la caracteristici pt ca nu au nevoie de super mega smart phones…. strict cele necesare. un slot sd si ar fii perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button