PC

Microsoft a făcut o variantă specială de Windows 10 pentru China

Dacă nu ați prea fost atenți la ce s-a întâmplat în ultimii ani, există ceva suspiciuni, acuzații, oarecum dovezi incontestabile, că Microsoft ar folosi Windows pentru a spiona publicul, sau măcar că ar colecționa mai multe informații decât ar fi nevoie.

Din cauza acestor suspiciuni Microsoft n-a prea mai avut clienți în China încă de pe vremea lui Windows 8, guvernul renunțând la folosirea sa în favoarea unui specimen de Linux. Dar acum Microsoft revine cu o variantă nouă de Windows 10 care a fost creată în colaborare cu China Electronics Technology Group, o entitate controlată de guvern.

Această ediție a sistemului de operare a fost construită pentru a fi în concordanță cu cerințele autorităților, ceea ce ar putea însemna că nu colecționează la fel de multe informații. Microsoft nu prea a dorit deocamdată să spună în ce mod a fost modificat Windows 10. Iar asta ridică o întrebare destul de importantă. Ce a găsit China în Windows 10 de nu i-a plăcut? Merită menționat că guvernul Chinei are acces la codul sursă al sistemului de operare.

Cu puțin noroc, poate varianta aceasta fermecată a sistemului de operare își va croi drumul pe internet, permițând lumii întregi să ia la puricat modificările făcute și impactul lor asupra performanței, a traficului de date și a sentimentului general că nu poți avea încredere în propriul tău calculator.

[The Independent]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button