MORE

Microsoft a creat comunicare holografica

In cam fiecare film SF vedeti cate o scena in care doua personaje vorbesc in aceeasi incapere, desi se afla in colturi opuse ale galaxiei, prin intermediul unor holograme. Eh, acea tehnologie nu mai este un vis, Microsoft a creat tocmai asta.

Ramura de cercetare a companiei a dezvaluit Holoportation, o aplicatie pentru Microsoft HoloLens care permite unui grup de oameni echipati cu HoloLens si cateva camere specializate sa comunice de parca ar fi in aceeasi incapere.

Camerele cu pricina nu sunt momentan disponibile chiar publicului larg. Desi sunt camere 3D, nu sunt cele din Kinect, au fost facute special pentru aceasta aplicatie si aveti nevoie de mai bine de 10 unitati pentru ca fiecare miscare a voastra sa fie inregistrata in detaliu.

Datele preluate de camera sunt folosite la realizarea unui model texturat,  iar apoi sunt comprimate si trimise la ceilalti participanti. Rezultatul este iluzia ca intrega conversatie s-ar petrece in aceeasi incapere.

Sistemul chiar stocheaza toata aceasta conversatie, oferind posibilitatea de-a relua totul din perspectiva unui observator extern, schimband pozitia si scara sa dupa bunul plac.

Holoportation nu va fi la indemana publicului larg prea curand, atat pentru ca HoloLens nu este disponibil pentru oamenii de rand, cat si pentru ca tehnologie are momentan un cost care, cu tot cu camere, s-ar apropie de 10 mii de dolari.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button