Știri IT

Microsoft a brevetat un PC „modular”

Prin definitie, un PC este din start modular, fiecare componenta a sa fiind un modul… asta daca nu cumva este un BGA sau un alt sistem integrat care nu poate fi modificat in vreun fel. Dar Microsoft se pare ca vrea sa faca un PC si mai modular… sau poate altfel de modular.

Compania a brevetat un nou tip de PC, unul a carui componente sunt gazduite in straturi care pot fi suprapuse. Una din aceste unitati a fost numita Computing Modular Unit, in care se pot gasi procesorul, memoria si foarte probabil placa de baza. O alta componenta este cea dedicata display-ului, care este amplasata direct deasupra celei de procesare. Sub cele doua se afla componenta modulara de accesorii, in care sunt stocate alte elemente, probabil cele de stocare si placi de extensie.

Microsoft-modular-computing-device-stackable-e1455553892103

Acest PC modular brevetat de Microsoft aminteste oarecum de Project Christine, o idee cu care a venit Razer acum cativa ani, numai ca pe langa modularitate mai introduceau si ideea ca fiecare componenta este racita folosind ulei mineral.

Avand in vedere modul in care functioneaza cateva creatii recente ale Microsoft, precum Surface Book, acest concept ar putea avea ceva potential, atat timp cat se vor folosi de acea inter-conectare de PCI-Express, care ar permite realizarea de sisteme ceva mai banale de upgradat ca un PC normal.

Racirea unui astfel de sistem va fi problematica, asta daca nu cumva se vor folosi de componente economice, sau acele module vor fi mai mari ca in schita.

[Kit Guru]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button