Telefoane

Microsoft a brevetat un nou port flexibil pentru jack-ul audio

Din moment ce câțiva producători de telefoane mobile au declarat război împotriva jack-ului audio, de dragul de-a face milioane de dolari în profit de pe adaptoarele acelea ușor de pierdut, era de așteptat ca cineva să încerce să îl salveze. Iar compania responsabilă pare a fi Microsoft.

Un brevet recent a ieșit la iveală, întocmit de către Microsoft, prin care dorește să prezinte un mod de-a integra un jack audio într-un dispozitiv care în mod normal ar fi prea subțire pentru a include unul. Desigur, telefoanele care au renunțat recent la el sunt suficient de groase încât să poată fi îngrămădit unul acolo fără probleme, dar dacă se vor folosi vreodată de această scuză vor avea acum o alternativă.

Principiul de bază este folosirea unui conector flexibil, care poate fi expandat atunci când este inserat jack-ul audio, dar care în mod normal este la același nivel cu restul dispozitivului. Sigur, ar putea fi ușor de stricat din cauza uzării dacă nu sunt folosite materiale adecvate, și cei interesați să îl implementeze vor trebui să plătească o taxă către Microsoft, dar măcar este o idee.

Deși, la cum funcționează industria de tehnologie, Microsoft ar fi putut să facă acest brevet tocmai pentru a împiedica folosirea ideii de către alte companii.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button