Știri IT

Microsoft a ajuns sa isi pacaleasca clientii sa faca upgrade la Windows 10

Povesti de groaza cu update-ul la Windows 10 peste noapte credem ca a auzit toata lumea. Avem si noi, aici in redactie cateva, un laptop lasat deschis peste noapte updatandu-se singur la Windows 10, cu toate ca avea toate optiunile debifate. Dar acest ultim siretlic implementat de Microsoft este undeva la limita dintre hilar si perfid.

WIndows 10 upgrade

In general, atunci cand apesi acel X din dreapta sus a unei ferestre de pop-up te astepti ca aceasta sa se inchida. Asta se intampla in general cand vine vorba de sistemul de operare pe care il folosesti, fie ca este vorba de OSX, Windows sau Linux. X-ul acela ramane simbolul general pentru inchide fereastra. 

Nu si in cazul ferestrei de update pentru Windows 10. Daca pana acum ai apasat X-ul pentru a inchide fereasta de upgrade, acum inchiderea acesteia va declansa … update-ul la Windows 10. Cu alte cuvinte Microsoft iti ofera 3 optiuni de upgrade: Da, Da si Nu, dar o sa te mai intrebe de o suta de ori pana cand cedezi nervos.

Update-ul se poate anula, dar este un inconvenient destul de mare pentru un utilizator care doreste sa isi vada de treaba, nu sa apese pe butoane virtuale pentru a anula un update nedorit. Se cam bate cap in cap cu ceea ce au spus Microsoft despre Windows 10, la data anuntului compania declarand:

„Clienti nostri pot alege sau nu sa faca update-ul facultativ la Windows 10” (Atata timp cat nu apesi pe X-ul ala blestemat)

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button