Știri ITRSS PaginaDeMedia

Microsoft este a doua companie care a atins valoarea de 2 trilioane de dolari

Microsoft s-a alăturat în mod oficial clubului select de companii a căror valoare este mai mare sau egală cu 2 trilioane de dolari. Creatorul de Windows a atins acest prag după ce valoarea sa la bursă a crescut cu 1.2% în New York și l-a plasat în aceeași categorie cu Apple care a ajuns la această valoare în 2020. La nivel global, singura companie care a mai atins aceste culmi este Saudi Aramco, cea mai mare prezență în lumea petrolului.

Sub conducerea lui Satya Nadella, Microsoft a devenit una dintre cele mai mari companii din istorie și a reușit să ocolească toate obstacolele asociate pandemiei de COVID-19. De aici i se trage și o parte din succes, întrucât compania a investit în platforma sa de întâlniri online (Teams) și și-a modernizat aplicațiile bazate pe cloud. În acest fel a facilitat munca de acasă pentru mulți utilizatori.

Microsoft Teams

Microsoft se alătură unui grup exclusivist

Clubul companiilor care au trecut de 2 trilioane de dolari s-a mai mărit cu încă un membru, dar viitorul ne rezervă o competiție aprigă, pe măsură ce Amazon și Alphabet Inc. se apropie de acest prag. Compania lui Jeff Bezos valorează 1.8 trilioane de dolari în acest moment, în timp ce părintele lui Google se situează pe la 1.6 trilioane.

Dar nu vă lăsați păcăliți: deși Apple și Microsoft sunt cele mai mari firme din lume în acest moment, istoria este deja scrisă și poziția de „cea mai valoroasă companie” aparține Dutch East India care valora 7.9 trilioane de dolari (ajustat la inflație), adică cam cât GDP-ul Germaniei, Franței și Japoniei, combinat. Iar când compari cifrele, Apple și Amazon sunt mici copii care mai au de crescut până sa atingă astfel de culmi.

Articole asemanatoare

Back to top button