PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Micron va începe producția de DDR5 anul viitor

Standardul de memorie DDR5 se grăbește să înlocuiască deja DDR4, ceva ce cu siguranță va fi pe placul celor care se tot uită la preț și urlă de durere când se gândesc exact cât ar urma să îi coste un upgrade serios.

Micron anunță că spre finalul anului viitor va începe producția efectivă de memorie DDR5, așa că RAM-ul pe care îl folosim acum ar putea avea un înlocuitor pe piață în 2020, urmând ca pe parcursul următorilor ani să ajungă și în dispozitive mobile… din cauza cărora prețul la memorie ar putea să crească iar. Ce e drept, când va ieși pe piață prima generație de memorie, prețul nu va fi mic, dar considerând unde se află acum DDR4 ca preț, nu ar trebui să vedem o discrepanță prea mare.

Memoria DDR5 este capabilă să ofere o lățime de bandă mult mai mare față de predecesorul său la aceleași frecvențe. Spre exemplu, sporul este de 36% față de un modul de 3200MHz DDR4. Iar peste asta adăugăm și faptul că noul standard de RAM este proiectat să funcționeze la frecvențe care variază între 4266MHz și 6400MHz, asigurând suficientă performanță pentru următorii ani.

Desigur, frecvența nu spune povestea întreagă, la mijloc intervenind și câteva latențe care cu siguranță vor crește, dar care probabil vor fi compensate de vitezele mai mari.

Un alt avantaj adus de noul tip de memorie este densitatea sporită, fiind mai ușor de îngrămădit la un loc o cantitate mare de RAM.

Încă mai sunt câteva detalii de stabilit până când standardul DDR5 este cu adevărat gata pentru producție la scară largă, iar când asta se va întâmpla, Micron nu va fi în nici un caz singura companie care va dezvolta noul tip de memorie.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button