PC

Micron anunță lansarea seriei 9200 de SSD-uri

SSD-urile dedicate publicului general tind să fie la câțiva pași în urma celor din segmentul enterprise. Așa că ar fi bine să vă uitați cu atenție la ce este pe drum, fiindcă Micron a dezvăluit detalii complete despre noile SSD-uri din seria 9200.

Aceste medii de stocare sunt menite pentru sarcini de muncă serioase, servere, stații de lucru, și în general lucruri la care utilizatorul final nu prea este interesat de prețul efectiv, motiv pentru care anunțul nu prea are unul direct. Dar seria pare să atingă un raport de 0.01 dolari per IOPS, ceea ce înseamnă că modelele de top se vor apropia de 9000 de dolari.

SSD-urile sunt împărțite în trei categorii. Micro 9200 Eco, 9200 Pro și 9200 Max. Prima este gândită pentru sarcini intensive de citire, și este făcută pentru interfețe PCI-Express x4 și x8, oferind capacități de 8TB și 11TB, cu viteze de citire de 3.35GB/s și 5.5GB/s. Vitezele de scriere sunt ceva mai lente, de 2.4GB/s și 3.5GB/s. Iar ca IOPS, la citire pot tinge 900 de mii. Anduranța acestor SSD-uri este de până la 16.1PB.

Seria a doua este gândită pentru utilizare mixtă, având capacități mai mici, de la 1.92TB până la 7,68TB, cu viteze ce pot atinge 5.5GB/s la citire și 3.2GB/s la scriere. Aceste SSD-uri au o reziliență ce variază de la 3.5PB la 14PB.  În cele din urmă este seria făcută pentru scriere intensivă. Atât de intensivă încât 35PB de date vor putea fi scriși pe ele. Capacitățile lor variază între 1.6TB și 6.4TB, iar vitezele sunt asemănătoare cu SSD-urile anterioare. Tabelul de mai jos probabil este ceva mai elocvent.

Cert este că mai avem ceva de așteptat până când segmentul dedicat utilizatorilor de rând va atinge astfel de performanțe, nu că ne supărăm, considerând costul actual al tehnologiei.

[PCPer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button