Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Micron a înghesuit 2TB de stocare în 3cm de SSD M.2 NVMe

Când au fost introduse pentru prima dată, SSD-urile în format M.2 au reușit să uimească toți pasionații de hardware. Ofereau stocare foarte rapidă într-un format minuscul care nu necesita cabluri pentru a funcționa, iar acum a devenit un standard. Însă evoluția nu ia pauză, iar Micron ne-a prezentat SSD-ul 2400, care vine în mai multe forme și capacități de stocare.

Micron 2400 SSDCel mai mic format al noii serii măsoară 22x30mm, adică are doi centimetri pe-o latură și încă trei pe cealalată. În ciuda dimensiunii foarte reduse, SSD-ul oferă până la 2TB de stocare și performanță decentă, iar asta se datorează noului NAND QLC cu 176 de straturi.

Producătorul și-a numit noul NAND cu 176 de straturi o descoperire „fără precedent” pentru stocare. Nu doar că ocupă mult mai puțin spațiu fizic, dar oferă și îmbunătățiri ale performanței. În acest fel, Micron 2400 poate oferi o latență cu 24% mai mică comparativ cu modelele construite utilizând o tehnologie cu 96 de straturi.

Dacă dimensiunea foarte mică ți se pare un factor limitator, producătorul oferă și variante ceva mai mari ale acestui mediu de stocare. Micron 2400 este disponibil și într-un format de 22x42mm, dar și în clasicul 22x80mm cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. Capacitățile disponibile sunt 512GB, 1TB și 2TB. Performanța versiunii de 2TB, indiferent de format, se învârte în jurul valorilor de 4.500MBps citire secvențială și 4.000MBps scriere.

O îmbunătățire o găsim și în zona de consum. Chiar dacă stocarea nu a reprezentat niciodată un consumator îngrijorător în sistem, noul NAND QLC consumă 150mW în idle. Înainte de a vă întreba unde poate fi util un format atât de mic, țineți cont că SSD-urile de 8cm au anumite dificultăți atunci când vine vorba de integrarea în laptopuri ultra-compacte.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button