TECH

Micro-bateria viitorului

Micro-bateria viitorului. Una dintre problemele care trebuie rezolvate in viitorul apropiat cand vorbim de Internet of Things este relatia care se naste intre alimentarea gadget-urilor, senzorii și dispozitivele conectate.

Cablul tipic de alimentare este o solutie greoaie, mai ales cand vorbim de nenumarate dispozitive pe care trebuie sa le conectam, fapt pentru care soluția pare a sta in incarcarea fara fir sau in sistemele avansate de baterii integrate.

Cercetatorii de la Universitatea din Illinois anunta o noua micro-baterie creata cu o tehnica 3D holgrafica ce ar putea fi revoluționara.

Noua baterie are o dimensiune foarte mica, de doar 10 microni grosime și poate fi integrata direct în procesul de asamblare a multor chipuri.

Primele prototipuri dau un curent de 0,5 mA, suficient pentru a alimenta un LED.

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button