PCȘtiri ITTECH

Mici detalii despre Ryzen 5 2600

Ne mai despart câteva luni până când va fi disponibilă noua serie de procesoare Ryzen, dar lumea se întreabă fără îndoială cam ce fel de spor de performanță va ajunge generația nouă.

Primele semne și-au făcut apariția recent în baza de date a SiSoftware, indicând caracteristicile noului procesor Ryzen 5 2600. Înlocuitorul lui Ryzen 5 1600 are tot 6 nuclee fizice, 12 fire de execuție, dar în loc să aibă o frecvență de bază de 3.2GHz, va funcționa la 3.4GHz. Frecvența de boost are și ea parte de un spor de 200MHz.

Sunt câteva detalii importante care ar trebui luate în considerare aici. Primul este că R5 1500 era cel mai slab procesor cu 6 nuclee din seria sa, așa că un spor mic al frecvenței nu este o surpriză. Al doilea ar fi că mai sunt câteva luni rămase până ce procesoarele vor fi lansate, așa că poate încă nu au reglat la potențialul maxim frecvența. Iar al doilea ar fi că micșorarea de la 14 la 12 nanometri (sau optimizarea celui de 14nm) ar putea duce și la o îmbunătățire a instrucțiunilor per ciclu de procesare, așa că acei 200MHz în plus s-ar putea traduce într-un spor de performanță ceva mai mare de 200MHz efectivi, comparat cu generația anterioară.

Procesoarele Ryzen noi vor fi disponibile din luna aprilie.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button