GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Metro Exodus vine in sfarsit si pe Steam dupa un an intreg

Metro Exodus este un joc bun care a ajuns in multe topuri la finalul anului trecut. Singura sa mare problema este fix lansarea. Jocul dezvoltat de 4A Games a fost prima mare exclusivitate de pe Epic Games Store. Asta nu ar mai fi atat de rau in acest moment, insa cu un an in urma gamerii nu prea erau incantati de noua platforma. Asta a condus la un numar scazut de vanzari, multi fani ai seriei asteptand marea lansare de pe Steam. Din fericire pentru acestia, 15 Februarie 2020 este data in care contractul de exclusivitate cu Epic se incheie, iar Metro Exodus vine pe platforma celor de la Valve.

Jocul va fi lansat in majoritatea regiunilor in acelasi timp, conform unui anunt facut de dezvoltatori prin intermediul Twitter:

Metro Exodus este unul dintre ultimele titluri care vor ajunge pe Steam dupa incheierea contractului de exclusivitate. Un alt exemplu ar putea fi Hadesjoc dezvoltat de Supergiant Games care a sosit pe Steam in luna decembrie a anului trecut dupa un contract de exclusivitate asemanator. Toata aceasta situatie a aparut dupa ce Epic a provocat Valve prin semnarea unor contracte de exclusivitate cu producatorii. Pe langa asta, producatorii beneficiaza de o intelegere prin care primesc 88% din profiturile jocului, in timp ce Epic primeste doar 12%. Acesta este un castig imens pentru echipa de dezvoltare, in special daca tinem cont de faptul ca Steam ofera un contract 70/30.

Oare va avea succes si pe Steam?

Metro Exodus a fost lansat si pe Google Stadia in luna Noiembrie, insa contractul cu Epic restrictioneaza lansarea jocului pe alte platforme de distributie de jocuri de pe PC. Cum Stadia, la fel ca si PlayStation 4 si Xbox One este considerata o platforma individuala, acest contract nu a putut impiedica lansarea jocului.

Sunt curios cum va decurge lansarea pe Steam a jocului tinand cont de faptul ca multi gameri au lasat de-o parte ranchiuna si au cumparat jocul prin intermediul Epic Games Store. Este posibil ca masa de elitisti care vor absolut orice joc pe Steam sa provoace un boom de vanzari pentru joc; asta doar daca nu sunt suparati ca au asteptat un an de zile ca sa-l joace.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button