GamingRSS PaginaDeMedia

Metro Exodus primește suport ray tracing 4K 60FPS pe consolele next-gen

Sau, mai bine, zis, current-gen, că deja suntem în 2021. Metro Exodus și-a făcut cu ușurință loc în inimile și în librăriile celor pasionați de universul imaginat de Dmitri Glukhovski și „pixelizat” de către 4A Games.

De altfel, a fost printre primele jocuri care făceau în premieră de tehnologia ray tracing a celor de la NVIDIA. Și, mamă, ce festin vizual. Pentru că primul joc Metro împlinește zece anișori, dezvoltatorii s-au gândit să grăbească puțin upgrade-ul pentru PS5 și Xbox Series X. Unde mai pui că va fi și gratuit.

Mai mult decât atât, versiunea pentru noile console a lui Metro Exodus va sosi cu un game engine îmbunătățit și adus la zi, care include full ray tracing, inclusiv global illumination și emissive lighting, introduse inițial în expansion-ul The Two Colonels de pe PC.

Upgrade-ul pentru PS5 și Xbox Series X va face ca Metro Exodus să ruleze la 4K și 60FPS chiar și cu toate opțiunile de mai sus activate. În plus, versiunea va fi optimizată pentru SSD-uri și pentru funcțiile controller-ului DualSense, cu tot cu low-latency input pentru Xbox.

Consola celor de la Microsoft va permite un gameplay la 1080p, dar încă nu s-a specificat și framerate-ul exact. Cu toate acestea, 4A asigură gamerii că ray tracing-ul va rămâne intact și numai bun de savurat.

Nici adepții PC nu vor fi lăsați în urmă. Metro Exodus: Enhanced Edition va veni ca o gură de aer proaspăt pentru plăcile video high-end, iar jocul va oferi suport DLSS 2.0 pentru GPU-urile NVIDIA. Ediția pentru PC se va lansa în primăvară. Din păcate, posesorii de console vor fi nevoiți să mai aștepte puțin. Nu vrem să se repete povestea cu Cyberpunk 2077, nu-i așa?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button