GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Metro Exodus abandonează Steam

Dacă vă aflați printre cei care consideră că dacă un joc nu se află pe Steam, nu există, atunci Metro Exodus este pe cale să aibă o criză existențială pentru voi.

Deep Silver anunță că cel mai nou joc al studioului 4A Games nu va mai fi lansat deplin pe Steam. Jocul va fi, practic, jucabil un an de zile pe această platformă doar de cei care i-au făcut precomandă. Restul omenirii va trebui să se îndrepte către Epic Store dacă vor să pună mâna pe varianta de PC a lui Metro Exodus.

Această decizie nu a fost primită tocmai bine de către Valve, compania afișând un anunț pe pagina de Steam a lui Metro Exodus prin care își exprimă dezamăgirea față de decizia luată de Deep Silver, în special având în vedere cât de mult timp a petrecut jocul la precomandă pe Steam. Toate expansion-urile, DLC-urile și toate cele vor fi disponibile pentru cei care au luat astfel jocul.

Lansarea jocului doar pe Epic Store este o exclusivitate de doar un an de zile, așa că din 14 februarie 2020 veți putea să îl cumpărați din nou pe Steam.

Apare acum și o întrebare destul de bună. De ce aș mai lua jocul de pe Epic Store, din moment ce pot face precomandă pe Steam? Iar răspunsul ar trebui să fie destul de evident din prețul său. Metro Exodus pe Epic Store costă doar 50 de dolari… în SUA, așa că cei care îl vor cumpăra de acolo vor avea practic o reducere de 10 dolari față de prețul de pe Steam.

Cei din Europa… eh, tot 60 de euro avem de plată, pentru că industria jocurilor crede că trăim cu toții în Monaco, sau alte ținuturi mistice unde 60 de euro este o investiție pe care publicul o poate face des într-un produs de divertisment.

Totuși, când va reveni pe Steam, dacă Valve nu va decide să îl transforme într-un exemplu pentru ce se întâmplă cu cei care abandonează nava, probabil va avea parte de ceva reduceri.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button