GamingMOREPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Metoda „secreta” prin care PS5 va mentine performanta in jocuri

Ne apropiem cu pasi repezi de lansarea PS5. Consola doreste sa ofere o experienta de gaming de calitate si sa se adapteze cerintelor fiecarui joc. Pentru asta, una din armele secrete ale sale este ajustarea inteligenta a puterii ventilatorului.

Otori Yasuhiro, sef de trib pentru proprietatile mecanice si termice ale consolei, spune ca PS5-ul va colecta date despre comportamentul jocurilor pentru a crea un algoritm care sa ajusteze functionarea ventilatorului. In acest sens, cooler-ul va echilibra temperatura din interior, fara a-si pierde din eficacitate.

PS5

In interviul acordat pe  4Gamer.net (sugerez sa selectati versiunea in engleza de la Google), Yasuhiro detaliaza acest proces. Se pare ca trei senzori termici, montati pe placa de baza si care masoara temperatura APU (accelerated processing unit), vor ajusta apoi ventilatorul, avand ca reper temperatura cea mai inalta.

Poate ca este una din partile mai plictisitoare de hardware, dar contributia ventilatoarelor nu trebuie nicidecum negljiata. Ultimul lucru pe care cineva si l-ar dori atunci cand joaca un titlu destul de pretentios este sa fie asurzit de zgomotul unui ventilator muncit pe branci. Ori asta, ori scaderi substantiale de FPS-uri.

Pana la urma, gestionarea inteligenta a comportamentului unui cooler nu este neaparat ceva nou, dar, pentru PlayStation 5, producatorii vor sa ofere un optim de performanta si stabilitate.

Avand in vedere ca Sony se mandreste cu viitoarea generatie a consolei, ne putem astepta la un progres tehnologic pe cat de avantajos, pe atat de satisfacator.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button