GamingRSS PaginaDeMedia

Un tip din Bârlad a comis evaziune fiscală după ce a vândut iteme în Metin 2

Înainte de serverele private de World of Warcraft au fost… Cele de Metin 2, care i-au ‘înrobit’ pe românii noștri pasionați de gaming. Jocul celor de la Ymir Entertainment este unul din cele mai populare titluri online și la fel ca alte nume precum Dota sau Counter-Strike, poți câștiga bani frumoși de pe urma comerțului cu obiecte in-game.

Pe asta s-a bazat și un tip din Bârlad, Vaslui, care s-a gândit că vânzarea de iteme în Metin 2 i-ar putea ține loc de un job full-time. Tipul, pe numele Dănuţ Istrate, avea 17 ani atunci când și-a deschis propriul server în 2013. Acesta a fost botezat Sonymt2, iar Dănuț a început să vândă jucătorilor armuri și arme vreme de 6 ani de zile.

Metin 2, ca în piață la ruși

Băiatul a început să câștige bine de pe urma afacerilor sale, însă știm cu toții ce se întâmplă dacă nu-ți declari veniturile. Fiscul a intervenit, iar anchetatorii au făcut o descoperire interesantă. În perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019, Dănuț a vândut iteme în valoare de 1.830 lire sterline, 29.500 euro şi 649.000 lei.

Veniturile nu au fost declarate fiscului, calculându-se un prejudiciu adus bugetului de stat de 113.400 lei, precum şi dobânzi şi penalităţi de 4.800 lei. Tribunalul Vaslui l-a găsit pe tânăr vinovat de evaziune fiscală, autoritățile luând în calcul pedeapsa cu închisoarea. Dănuț Istrate și-a recunoscut fapta, motiv pentru care Tribunalul a luat în considerare o pedeapsă mai scurtă, oprindu-se asupra unei condamnări la 1 an de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Totuși, băiatul  a făcut apel împotriva sentinţei, acesta fiind judecat la Iaşi. Judecătorii ieșeni au descoperit că Dănuț a plătit fără să clipească cei 140 de mii de lei ca prejudici cauzat, precum și penalitățile și dobânzile, cu tot cu achitarea unui spor de 20%, toate acestea din câștigurile obținute în Metin 2 (649 de mii de lei). Conform legii, în această situație, „nelegiuitul” a fost lăsat să plece liniștit acasă. Și totuși, nu se ia nicio măsură împotriva celor care pun la vânzare un set cel mult Rare pentru sume astronomice pe Dota… ?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button