Gaming

Metal Gear refăcut în Unreal Engine 4

Cu lansarea și succesul răsunător al lui Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain,  mulți jucători care abia acum au făcut contact cu seria încearcă să dea de urma titlurilor mai vechi. Ceva dificil pe unele platforme, având în vedere că primele două jocuri Metal Gear au fost lansate pentru MSX, cu 20 de ani în urmă.

Dar cum Metal Gear are fani foarte devotați, aceștia tot încearcă să readucă primele aventuri ale lui Snake la suprafață, cel mai nou efort implicând Unreal Engine 4.

Proiectul se numește Outer Heaven, și are intenția de a recrea întregul Metal Gear 1 folosind tehnologie modernă, dar păstrând din elementele clasice ale seriei.

Proiectul Outer Heaven va folosi un gameplay similar cu seria Metal Gear Solid modernă, dar păstrând o perspectivă mai apropiată de cea veche, prin care acțiunea era văzută de deasupra, nu printr-o cameră third person.

Proiectul va necesita, desigur, foarte multă muncă, din moment ce reconstruirea numai a decorului în Unreal Engine 4 va lua o perioadă considerabilă de timp. Iar apoi, mai este o mică altă problemă, sub forma companiei Konami.

Un alt proiect, care avea ca scop actualizarea clasicului Metal Gear, se afla în dezvoltare până anul trecut, având chiar suportul actorului care l-a jucat pe Solid Snake, David Hayter.

Însă Konami a decis să împiedice producția jocului gratuit făcut de fani, la fel cum a făcut și cu filmul despre Metal Gear Solid, făcut de tot de fani, Philanthropy 2. Șansele ca proiectul Outer Heaven să sufere aceeași soartă sunt maxime.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button