PC&Consoles

MetaCritic folosesc date agregate… de altii!

Credem ca este improbabil sa nu fi auzit de MetaCritic – site-ul extrem de cunoscut ce se specializeaza in review-uri agregate, centralizand review-urile facute de critici independenti, precum si cele ale utilizatorilor.

Incidental, nu sunt singurul site de acest gen – in ultimul an o noua platforma numita OpenCritic remarcandu-se prin experienta de utilizare mai fluida si abilitatea de a urmari criticii favoriti.

Intr-o scrisoare deschisa publicata in 25 mai, fondatorul Matthew Enthoven ofera detalii ce par sa ii prinda pe cei de la MetaCritic cu pisica-n sac. Se pare ca MetaCritic au preluat direct informatiile de pe OpenCritic pentru review-uri ale The Witcher 3: Blood and Wine.

OpenCritic s-au sesizat intrucat folosesc un sistem proprietar de modificare a informatiilor denumit intern „horsemen”, ce le permite sa efectueze modificari subtile, irelevante pentru utilizator, dar care, daca nu sunt sesizate de cineva ce le foloseste informatia, le ofera posibilitatea de a detecta daca alte publicatii (in acest caz MetaCritic) preiau informatii si link-uri fara a-i credita.

Bineinteles, nu se poate pune problema de drepturi de autor, dar creditarea sursei este un principiu firesc – sau licentierea API-ului proprietar al OpenCritic.

Deci ce-au facut pana la ora actuala Metacritic? Pai, au eliminat detaliile incriminatorii de pe pagina respectiva, ceea ce nu serveste decat sa le sublinieze greseala, intrucat arhiva paginii e inca bine-mersi pe net.

Metacritic arhiva vs live 1 metacritic arhiva vs live 2

[Techraptor]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button