CommunityRSS PaginaDeMedia

Imperiul lui Mark Zuckerberg poartă un nou nume: Meta!

Cu nu foarte mult timp în urmă aflam că entitatea transdimensională, omnipotentă și toate cele aka Facebook va primi un nou nume, asta ca parte a planului lui Mark Zuckerberg de a lăsa în urmă controversele și de a-și consolida așa-numitul „metaverse”.

Schimbarea de nume a fost anunțată oficial ieri, în cadrul conferinței Connect. Astfel, compania-mamă nu va mai fi cunoscută ca Facebook, fiind rebotezată Meta. Nu vă gândiți că toate serviciile deținute de gigant își vor face buletin nou, căci această redenumire este similară celei pe care am observat-o în cazul lui Google cu Alphabet.

Meta este noul capitol al interacțiunii sociale

Principalul motiv al acestei schimbări are ca scop un fel de „purificare” a spiritului social media dezvoltat de companie. Faceb…Pardon, Meta vrea să lase în urmă scandalurile privind anumite situații în care platforma (fostă platformă omonimă) și Instagram au fost privite ca pe oile negre ale familiei. De la probleme de securitate, scurgeri de date pe net, manipulare și efecte negative asupra copiilor, gigantul a fost atacat cu remarci usturătoare din toate părțile (și pe bună dreptate, hihi…).

În același timp, Meta vrea să consolideze ideea unui ecosistem, adică acel metaverse care aduce laolaltă nu doar platformele social media, ci și inovațiile din lumea tehnologiei. Aici amintim, de pildă încercări de creare a dispozitivelor AR/VR.

În ziua de azi, oamenii ne văd doar ca pe o companie de social media, dar în ADN-ul nostru suntem de fapt o companie care dezvoltă tehnologii menite să-i conecteze pe oameni, iar metaverse-ul este următoarea frontieră, la fel cum s-a întâmplat și în cazul rețelei sociale pe care am avut-o în minte atunci când am creat Facebook. Mark Zuckerberg

Cum anume va revoluționa Meta lumea de astăzi, rămâne de văzut, însă la origini, va fi întotdeauna vorba doar despre un imperiu social media clădit peste nevoia disperată de a comunica, de a cunoaște, de a te pierde prin detalii neimportante, de a păstra legătura cu cei dragi și toate cele. Cineva spunea că dacă nu ai Facebook, nu exiști, dar încep să simt nevoia să-i demonstrez contrariul.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button