Tech&ITȘtiri

Aplicația Facebook Messenger va dispărea de pe Apple Watch

Meta au anunțat că vor retrage aplicația Facebook Messenger de pe Apple Watch pe data de 31 mai. Ce înseamnă asta? Well, vei primi în continuare notificări și alerte atunci când primești mesaje sau ești sunat, dar nu vei mai putea trimite mesaje direct de pe ceas. Practic, va trebui să îți scoți telefonul din buzunar atunci când vrei să răspunzi la mesaje, ceea ce îi scade utilitatea.

Informația vine grație unei declarații obținute de publicația TechCrunch, care detaliază toată chestia asta. Decizia companiei de a scoate Messenger de pe Apple Watch vine în contrast cu anunțul făcut de Whatsapp recent. Mai exact, cei care au un Pixel Watch sau Samsung Galaxy Watch 5 și au înrolat dispozitivele în programul de beta pot descărca o aplicație pentru Whatsapp care îi lasă să trimită mesaje text și vocale.

Ambele aplicații sunt deținute de aceeași companie (Meta), deci chiar mi se pare ciudat că vedem două abordări complet diferite. Pe de-o parte, Meta retrage Messenger de pe Apple Watch, pe cealaltă parte Whatsapp a primit o aplicație de WearOS.

facebook-messenger

Cât de tare te afectează asta depinde doar de ce fel de utilizator ești. Dacă ai un Apple Watch GPS pe care îl folosești doar pentru notificări, atunci nici nu vei simți lipsa aplicației. Oricum Siri nu știe română și programul de dictare nu funcționează extraordinar, deci majoritatea deja băgau mâna în buzunar după telefon atunci când venea vorba de răspuns prin text. Problema vine abia dacă ai un Apple Watch capabil de LTE. Fără aplicația Messenger, nu vei mai primi nici măcar notificări atunci când pleci de acasă fără telefon.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Eu folosesc dictarea in romana zi de zi pe aplicatia messenger de pe AW8. Si da, retragerea aplicatie chiar este o marlanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button