MORE

MESH – Cuburile care iti transforma casa intr-un smart-home

Despre MESH si tehnologia din spatele acestor cuburi colorate am mai auzit si in trecut, fiind o tehnologie destul de interesanta, bazandu-se pe conectarea intre doua dispozitive, fiecare dintre aceste cuburi putand sa controleze un anumit element.

Numite TAG-uri, aceste cuburi destepte pot controla LED-uri de diferite culori, pot fi butoane, motion trackere, tag-uri care interpreteaza lumina si reactioneaza daca se schimba intensitatea acesteia in camera, temperatura si umiditate si lista continua. 

Este un raspuns simplu pentru cine doreste o casa tehnologizata fara sa fie nevoit sa traga fire prin pereti sau sa infiga senzori NFC in ziduri, tehnologia wireless trimitand notificari direct catre telefonul tau in cazul in care o schimbare survine in casa.

Takehiro Hagiwara, realizatorul tag-urilor, a dorit sa ofere o solutie simpla si usor de inteles, abordarea se pare ca functioneaza, iar pretul nu este chiar atat de mare, incepand de la 40 de dolari pentru un senzor, pana la un set de 200 de dolari.

Daca individual suna destul de costisitor, pentru cineva care planuieste o smart-home aceste costuri sunt infime comparativ cu padurea de senzori si toate matele imprastiate prin casa in cazul in care doresti o draperie electrica, jaluzele activate prin telecomanda si de ce nu … si cafeaua sa inceapa sa se faca la ora 8:45 cinci zile din sapte. Cu Mesh, poti faci lucrurile astea, bine, cu putin ajutor din partea unui fier de lipit si ceva motorase, fara prea mult efort. Ceea ce ar putea sa bucure multi viitori doritori sau actuali de apartamente inteligente.

[MESH]

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button