MORE

Mesageria, aplicatiile si succesul!

Natura competitiva si crescatoare a AppStore-ului poate insemna ca doar o parte mica dintre aplicatii, aproximativ 0,01% pana 2018, pot ajunge un succes financiar, dar asta nu a oprit cresterea aplicatiilor disponibile sau folosite.

Conform noilor date furnizate de Flurry Analitics, aplicatiile in general au avut in 2013 o crestere de 115% de la an la an, iar aplicatiile de mesagerie au avut o crestere colosala de 203% de la an la an. Cresterea aplicatiilor de mesagerie a fost o poveste de schimbare in 2013, semnalizand poate o indepartare de la retelele de socializare mai publice, precum Facebook, o generatie de utilizatori de smartphone mai tineri incepand sa aiba impact asupra ecosistemului. Pentru multi adolescenti si tineri adulti, viata lor a fost inconjurata de social media de cand s-au nascut. Redirectionandu-se catre o varianta privata pentru discutii cu prietenii, este perceputa ca un act de rebeliune. Facebook chiar a declarat ca s-a observat o scadere in utilizarea sa de catre tineri, desi compania per total merge foarte bine. Flurry Analitics sustine ca nu numai cresterea aplicatiilor de mesagerie este uimitoare, ci rata de crestere, depasind cu mult alte categorii de aplicatii. Ca sa fim sinceri, cei de la Flurry au calculat ca aplicatii de mesagerie si aplicatiile de foto-sharing si aplicatiile de socializare, nepututand sa ne facem o imagine perfect clara asupra cresterii aplicatiilor de mesagerie in favoarea celor de socializare precum Twitter, Google+ si Facebook sau a celor dedicate foto-sharingului precum Instagram, ce si-a adaugat o optiune de mesagerie privata abia in decembrie anul trecut.

Aceste aplicații de mesagerie ar putea avea potentialul de a deveni platforme independente, afirmă raportul, citând de exemplu LINE, o aplicatie coreeana destul de populara în Japonia, care a livrat peste 100 de milioane de descărcări pentru parteneri de jocuri in trei luni. Între timp, WeChat Tencent s-a aliat cu echipa de dispozitive Xiaomi si au lansat un nou smartphone destinat utilizatorilor WeChat.

150.000 de dispozitive au fost vândute în mai puțin de 10 minute printr-o aplicație de mesagerie, care face aluzie la capacitățiile aplicatiei de mesagerie de a vinde produsele fizice, de asemenea. Cu toate acestea, în timp ce aplicatiile de mesagerie / social media au văzut cea mai mare creștere în 2013, alte categorii de aplicații au mers bine, de asemenea. De exemplu, categoria aplicatiilor utilitare și a aplicatiilor de productivitate a inregistrat o creștere 149% de la an la an, de semnalizare faptul ca smartphone-urile și tabletele sunt din ce în ce mai mult calculatoarele personale ale utilizatorilor. Sau poate, modul în care utilizatorii de telefonie mobilă sunt acum din ce în ce mai sofisticati și în căutarea unor instrumente care sa îi ajute să facă mai mult din dispozitivele lor mobile. Mai degrabă decât folosind doar telefoane și tablete pentru elementele de bază, cum ar fi  căutarea pe internet, hărți și e-mail, sau pierderea timpului cu diverse activități, cum ar fi jocuri, ei încep să se îndrepte spre aplicații complexe, precum la utilizarea unui calculatorului personal. Între timp, chiar și jocurile, care pe unii i-au speriat ca ar ajunge la nivelul de saturație, au văzut o creșteri semnificative de la an la an.

Si pentru ca ca tot ne-am axat pe AppStore si Apple, sa discutam si despre faptul ca iPhone 4 a fost cel mai targuit smartphone al anului 2013.

Datele colectate de-a lungul anului trecut au găsit versiunea de 16GB a modelului iPhone 4 ca reprezentand o medie de 8,94 la suta din toate smartphone-urile targuite pe tot parcursul anului, ajungând la 9,82 la sută din totalul targurilor în trimestrul final al anului. Samsung cu Galaxy S3 și S2 a urmat pe locul al doilea și al treilea, în timp ce iPhone 4S (16GB), 5 (16GB), 3GS (16GB) si-au facut de asemenea aparitia în top 10. Apple a fost brandul cel mai tranzacționat ,cu o medie de 28,9 la suta din totalul de targuri. Samsung a fost cel de-al doilea cel mai tranzacționat brand, cu o medie de 19,95 la suta din toate targurile, urmat de BlackBerry cu 15,3 la sută. Apple iPad 2 (modelul WiFi, 16GB) a fost in topul tabletelor targuite a anului trecut, reprezentand 9.3 la sută din totalul tabletelor tranzactionate iar Galaxy Tab 2 10.1 pe locul doi și Nexus 7 (16GB) pe locul sase.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button