MORE

Merită să am mașină electrică în România?

Merită să am mașină electrică în România?

 

Pe străzile Europei circulă în prezent peste o jumătate de milion de automobile electrice și hibride. Ați citit bine, peste 500.000 de unități. Doar anul acesta, până în luna august, se vânduseră 91.300 de bucăți în țările europene. Campioana vânzărilor este Norvegia, urmată de Suedia, Islanda, Olanda și Elveția. România intră, firește, la “și alții” în statistica publicată de cleantehnica.com.

Autor: Cătălin Șoloc

La capitolul modele vândute, lider este Renault Zoe, urmat de Mitsubishi Outlander  hibrid și Nissan Leaf. Tesla Model S, preferata americanilor, este pe locul 4 în Europa la vânzările de electrice.

Citeste mai mult pe http://motortest.ro

Articole asemanatoare

22 comentarii

  1. Zon@ IT la o medie de 1000km/luna, costurile pe care le ai cu un auto electric de la Renault sint similare cu cele ale unuia care consuma 9l/100km de combustibil mixt. iar pretul de achizitie e dublu. asta in cazul in care obtezi pt chiria cea mai mica a bateriei.

  1. Articolul asta vine in completarea aceluia. Doar ca asta se refera la altceva: este sau nu pentru noi, aici in Romania o optiune?

  2. Este o optiune f.bună dar pentru România este o opțiune care va fi cu greu accesată , asta datorită costurilor și a infrastructurii care trebuie implementată. Articolul menționat era în ideea ca vom fi obligați în timp să optăm spre electrice pentru ca decizia Germaniei va obliga armonizarea legislației la nivel UE

  1. Tinand cont ca Renault au lansat o masina electrica de 17000 Euro, preturile se apropie de cele cu motor pe combustie. In maxim 5 ani o masina electrica va ajunge intre 8000 si 10000 euro.

  2. In 5 ani cine știe ce se va mai întâmpla. Adevărat, cine are un salariu înstărit si nu vrea sa ia o mașină la mana a doua, poate opta pentru o mașină electrica. Insa nu multe persoane își pot permite așa ceva.

  3. Statul Roman ofera 4000 Euro celor care cumpara o masina electrica, asadar daca va ajunge 8000 Euro una si se va pastra acesta subventie, multi vor putea cumpara una.

 1. Dar nimeni nu se întreabă cum se comportă o maşină electrică într-o iarnă geroasă, când trebuie încălzit habitaclul, dezaburite luneta şi oglinzile, când folosim mult luminile şi ştergătoarele. Despre ce autonomie mai putem vorbi în acest caz?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button