Community

Merită să acordăm a second chance unui laptop second hand? 

 Subiectul produselor second hand nu mai este, în ziua de astăzi, unul tabu. Pe lângă faptul că oamenii tind să fie mai deschiși către lucrurile față de care manifestau în trecut reticență, firmele ce comercializează astfel de produse s-au perfecționat în arta recondiționării.

 Continuând discuția despre produsele SH, abordăm industria dezvoltată a produselor IT Refurbished. Cu alte cuvinte, scoatem la lumină beneficiile nevăzute sau nesesizate de mulți ale unui laptop second hand ieftin, dar performant. Admitem de la început faptul că aceste laptopuri se pretează mai bine pe nevoile de economisire ale oamenilor, decât pe cele ce țin de afirmare.

 Ca punct de pornire al subiectului, se analizează întrebarea: Merită laptopurile second hand a second chance? Părerea generală este: Merită! Și pentru că orice afirmație trebuie susținută de argumente, iată de ce aceste device-uri refolosite merită o atenție mai mare.

 3 motive pentru care merită să alegi un laptop second hand

 Fiind adaptate utilizatorilor ce caută device-uri cu ajutorul cărora să-și ducă la bun sfârșit proiectele, la prețuri accesibile, gama de laptopuri ieftine din categoria second hand devine din ce în ce mai populară astăzi în această nișă. Nici nu este de mirare, date fiind avantajele multiple aduse consumatorilor!

 1. Raport bun calitate-preț

 Atât timp cât un client ce cumpără un laptop second hand are așteptări realiste și este conștient de faptul că în cutie nu va găsi un produs nou nouț, atunci raportul calitate-preț se va dovedi unul excelent.

 Achiziționat de la un magazin specializat în distribuția produselor IT second hand, laptopului îi este verificată funcționalitate înainte de a fi pus în vânzare. Iar faptul că acesta prezintă urme minime de uzură, nefiind un produs nou, va duce la o scădere cu până la 60-70% a prețului.

 2. Verificarea funcționalității

 Cu riscul de a repeta cele spuse mai sus, întărim ideea că într-o gamă de laptopuri SH, produsele, deși prezintă urme de uzură, sunt verificate înainte de fi introduse în stocul disponibil.

 Dacă se acceptă faptul că aspectul exterior al laptopului nu va fi perfect, dar proiectele sau task-urile zilnice pot fi îndeplinite cu succes, atunci de ce nu am acorda o a doua șansă unui laptop second hand? Unde mai punem și faptul că, provenind în principal de la firmele ce și-au încheiat contractele de leasing, există mari șanse ca device-urile să prezinte urme aproape insesizabile de folosire.

 3. Existența garanțiilor

 Un indicator clar al faptului că aceste laptopuri second hand de calitate merită o atenție și o încredere mai mare este reprezentat de garanțiile cu care acestea sunt livrate. Doar un distribuitor specializat în industria IT Refurbished poate oferi, pe lângă garanția standard a produsului, și posibilitatea extinderii acesteia chiar și până la 60 de luni, în anumite cazuri.

 Spunem doar atât, ca temă de gândire: ar risca un distribuitor să ofere garanții unor produse nefuncționale sau care nu se ridică la un anumit standard al performanței?

 ABD Computer – modele de laptopuri second hand de la branduri de top

 Oferind produse înalt calitative consumatorilor din România de mai bine de 22 de ani, compania ABD Computer este specializată în industria IT Refurbished. Adaptându-și în permanență tehnicile de recondiționare, de verificare, dar și portofoliul de produse, conform nevoilor actuale ale clienților, firma și-a câștigat astfel o notorietate binemeritată.

 Pe site-ul firmei, abdcomputer.ro, se regăsește o gamă impresionantă de laptopuri second hand, disponibile la prețuri mai mult decât avantajoase, cuprinse adesea în intervalul 500-2700 de lei. Laptopurile SH provin de la branduri cunoscute pentru calitatea produselor oferite, precum ASUS, HP sau Fujitsu.

 Printre avantajele achiziționării produselor din gama de laptopuri second hand din portofoliul companiei ABD Computer se numără, pe lângă prețul rentabil, următoarele: existența garanțiilor standard și a celor extinse, posibilitatea returnării produselor pentru neconformități în termen de 90 de zile de la achiziție, livrarea acestora în cutii speciale de protecție, alături de accesoriile necesare punerii în funcțiune etc.

 Pe lângă toate acestea, prin alegerea unui laptop SH, în detrimentul unuia nou, oricine are șansa de a contribui la protejarea mediului înconjurător.

 Așadar, neîncrederea față de laptopurile second hand este justificată doar prin prisma aspectului exterior, ușor deteriorat. Cu toate acestea, judecând o carte după copertă, nu putem niciodată cunoaște cu adevărat interiorul!

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button