Tech&ITȘtiri

Mercedes integrează ChatGPT în sistemul de infotainment

Proprietarii de Mercedes din SUA sunt pe cale să experimenteze ceva complet nou, întrucât producătorul de automobile integrează AI-ul conversațional al OpenAI, ChatGPT, în sistemul său de infotainment MBUX. Totuși, necesitatea exactă a unei astfel de integrări rămâne oarecum greu de înțeles. Începând cu 16 iunie, proprietarii de Mercedes se pot înscrie într-un program beta, aducând ChatGPT la viață în mașinile lor prin comanda magică, „Hei Mercedes, vreau să mă alătur programului beta”.

În timp ce necesitățile de conducere – navigare, control media, funcții de bază ale mașinii – sunt deja acoperite de interfețele vocale, Mercedes caută să redefinească experiența la volan adăugând un element de dialog bine versat și uman. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă aceasta este o caracteristică folosită de șoferi sau pasageri.

Compania promite un asistent vocal îmbunătățit, capabil de conversații comprehensive. Utilizatorii care solicită detalii intricate despre destinația lor, sugerează rețete de cină sau pun întrebări complexe pot aștepta răspunsuri detaliate. Dar să fim serioși – cât de des vei avea nevoie de o rețetă pentru cină în timp ce ești pe drum?

Beneficiile unei astfel de tehnologii, deși interesante pe hârtie, sunt în mare parte notionale, și e greu de spus dacă ăsta e doar un experiment menit eșecului sau dacă va fi un succes. Este un lux nou sau un efort de a delega sarcina de a menține un serviciu de interfață vocală intern?

Pentru persoanele preocupate de confidențialitate, este important de reținut că Mercedes insistă pe angajamentul său pentru securitatea datelor, totuși datele despre conversațiile utilizatorilor sunt stocate în Mercedes-Benz Intelligent Cloud pentru analiză anonimă. Dar să nu uităm, este un test beta. Scopul său este de a învăța ce vor folosi oamenii.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button