Memoria ar putea deveni mai rapidă cu radiații

Contrar așteptărilor generate de titlu, poate că nu este o idee bună să băgați DDR4 în cuptorul cu microunde pentru a-i face overclock.
În schimb, un grup de cercetători din Europa și Rusia au încercat să afle dacă un anumit tip de radiație poate fi folosită pentru a construi memorie mai rapidă. Până acum răspunsul pare să fie pozitiv.
Radiația cu pricina este de tipul terahertz, cea folosită de scanerele de la aeroporturi. Această este compusă dintr-o succesiune foarte rapidă de pulsuri electromagnetice, cu o lungime de undă de 0.1 milimetri. Aceasta radiație, atunci când este aplicată unui magnet feros slab, poate genera un câmp magnetic la fel ca cel folosit acum în celulele de memorie de RAM. Diferența este că acest câmp este generat mult mai rapid și este mult mai puternic.
În teorie, folosirea acestui tip de radiații pentru a construi memorie RAM ar duce la rezultate mult mai bune față de ce avem acum. Desigur, construirea unui nou standard de memorie bazat pe acest concept nu va fi ceva ușor, așa că în cazul în care ideea nu este abandonată, va mai trece măcar un deceniu, poate două, până când va fi implementată.
[Engadget]
Eu sunt multumit cu placutele de ram existente la momentul actual 🙂
Deja il vad pe linus chel testand 184738khz 1tb ram
😂😂😂 m ai spart
Cernobyl edition
take my like sir
:)) foarte adevarat
O sa fie si placi video pe radiatii, ssd-uri la fel, telefoanele presupun ce naiba dormim cu radiatii
De parca acum nu suntem inconjurati constant de radiatii :)) Wifi? Bluetooth? Radio? Telefonie?
Rami pt NASA de la cernobyl 🙂
Imediat iti face si ARM-ul 🙂
Bine sa zicem :))
NOW, MAKE IT TRIPLE AND OC IT 😀
Rachieta ba baiatule, o sa ne sara casa in aer pana la urma !