PC

Memoria ar putea deveni mai rapidă cu radiații

Contrar așteptărilor generate de titlu, poate că nu este o idee bună să băgați DDR4 în cuptorul cu microunde pentru a-i face overclock.

În schimb, un grup de cercetători din Europa și Rusia au încercat să afle dacă un anumit tip de radiație poate fi folosită pentru a construi memorie mai rapidă. Până acum răspunsul pare să fie pozitiv.

Radiația cu pricina este de tipul terahertz, cea folosită de scanerele de la aeroporturi. Această este compusă dintr-o succesiune foarte rapidă de pulsuri electromagnetice, cu o lungime de undă de 0.1 milimetri. Aceasta radiație, atunci când este aplicată unui magnet feros slab, poate genera un câmp magnetic la fel ca cel folosit acum în celulele de memorie de RAM. Diferența este că acest câmp este generat mult mai rapid și este mult mai puternic.

În teorie, folosirea acestui tip de radiații pentru a construi memorie RAM ar duce la rezultate mult mai bune față de ce avem acum. Desigur, construirea unui nou standard de memorie bazat pe acest concept nu va fi ceva ușor, așa că în cazul în care ideea nu este abandonată, va mai trece măcar un deceniu, poate două, până când va fi implementată.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

14 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button