PCȘtiri ITTECH

Meltdown va fi reparat la nivel hardware de către Intel

În cadrul ultimei conferințe cu investitorii Intel a făcut un anunț menit să îi bucure pe cei care se tem în acest moment că nici o soluție software pentru Meltdown nu va fi suficientă pe termen lung, fără să degradeze performanța procesorului.

Generațiile următoare de produse ale companiei vor avea la nivel hardware măsuri puse la punct pentru a elimina vulnerabilitatea descrisă de Meltdown. Iar asta nu se va întâmpla peste un an sau doi, Intel chiar va avea primele produse imune la Meltdown pe piață de anul acesta.

Ce ar putea fi oare? Probabil Cannon Lake, dar nu este tocmai clar în acest moment. Compania pregătește să lanseze procesoare noi bazate atât pe procesul de 14 nanometri, cât și pe cel de 10 nanometri, în premieră, pe parcursul anului 2018.

Procesul de 10 nanometri tot este așteptat de câțiva ani, dar încă de la cel de 14 nanometri Intel a început să piardă din avansul pe care îl are în acest domeniu față de restul industriei. Amânări numeroase au dus la lansarea câtorva generații noi de procesoare neplănuite, care nu prea aduceau foarte multe noutăți în ceea ce privește performanța, dar măcar adăugau mai multe nuclee, ca în cazul lui Coffee Lake.

[Extreme Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button