RSS PaginaDeMediaTelefoane

Meizu M6s Review: procesor și senzor de cameră Samsung pe un telefon sub 200 de euro!

Meizu este unul dintre producătorii de top din China, care pe piața de acolo se bate de la egal la egal cu branduri precum Samsung, Xiaomi sau Vivo. Aceștia au un portofoliu interesant de telefoane, iar acum Meizu sunt prezenți oficial și în România. De aceea am ales să testăm un telefon din gama lor de mijloc, adică Meizu M6s.

Veți vedea imediat de ce ni s-a părut interesant acest model.

Vom începe cu partea de design, care ne-a plăcut maxim. Meizu M6s este realizat în stil unibody, chiar dacă are un preț de sub 200 de euro. Exteriorul este realizat din aluminiu și sticlă curbată pe margini, în zona frontală. Ecranul are aspect de 18:9, iar pe partea frontală nu regăsim nici un buton fizic.

Ca și restul telefoanelor cu Android actuale și acesta are butoane software, dar în plus, Meizu a adăugat un senzor de presiune numit Halo, care funcționează ca un buton și suportă comenzi multiple. Halo poate recunoaște când doriți să dați back sau să accesați Home, în funcție de cât de mare este presiunea cu care apăsați pe el.

Ecranul are o diagonală de 5.7 inch și o rezoluție de 1440 x 720 pixeli. Deși pare o rezoluție mică, ecranul are o densitate de 282ppi, iar asta îl face să arate bine. Încă un aspect interesant al construcției acestui telefon, a fost amplasarea senzorului de amprentă în partea laterală a terminalului, în genul telefoanelor Xperia, dar fără funcția de power. Butonul de power se află în partea dreaptă, iar tastele de volum în partea stângă.

Mai putem spune că acest telefon are o motorizare Samsung la interior, grație procesorului. Spre deosebire de restul brandurilor din China, care apelează în general la Mediatek, Meizu a optat pentru un procesor Samsung Exinos 7872. Acesta are șase nuclee și o frecvență de 2GHz. Telefonul mai dispune de 3GB RAM și 32GB pentru stocare. Performanțele sunt bune, iar procesorul s-a descurcat în teste mai bine decât un Snapdragon 625 de la Qualcomm.

Sistemul de operare este Android 7.1.2 cu interfața Flyme OS 6. Fiind un Android, această interfață poate fi schimbată oricând, dar cea din fabrică funcționează foarte bine. De procesarea video se ocupă un GPU Mali-G71, iar pentru a vedea cât de bine funcționează, am testat PUBG și ARK: Survival Evolved, iar telefonul a mers foarte bine.

Să trecem la capitolul cameră, unde avem un senzor…tot de la Samsung! Camerele sunt ok, atât cea de pe spate cât și cea frontală. Lentila este suficient de luminoasă la apertura maximă de f/2.0.

Și la capitolul baterie stă bine. Aceasta are o capacitate de 3000mAh și reușește să facă față fără probleme unei zile full de utilizare.

În concluzie, chiar dacă telefonul are un preț destul de mic, de aproximativ 850LEI, el nu se simte ca fiind unul ieftin. Ne-a plăcut acest model și sperăm ca pe viitor să mai testăm telefoane ale acestui producător, pe care le vedem foarte potrivite pentru o piață nu foarte bogată, dar pretențioasă din România.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button