MORE

MediaTek si Huawei se gandesc sa faca controllere de SSD-uri?

Doi dintre cei mai importanti jucatori de pe piata internationala de mobile, MediaTek si Huawei se pare ca isi incearca norocul intr-un segment nou, cel al productiei controller-elor de SSD-uri, asta daca este sa dam crezare zvonurilor din acest moment de pe piata.

Zvonul se pare ca are niste radacini bine ancorate in realitate, MediaTek  avand dorinta aparenta de a cumpara o companie din America de Nord care ii va permite manufacturarea de controllere de SSD-uri.

Potrivit zvonului, MediaTek doreste sa puna mana pe PMC-Sierra, un producator vanat si de alte compani din China, cert este ca daca aceasta achizitie este realizata, MediaTek ca putea accesa piata de SSD-uri cu usurinta. Trebuie totusi mentionat si faptul ca discutam de o firma bazata in Statele Unite, problemele fiind pe mai multe planuri, nu doar cel logisitc, dar daca sursa informatiei este reala, tranzactia se va incheia undeva la jumatatea lui 2016.

Concomitent, s-a ivit un zvon ca producatorul de telefoane mobile Huawei ar arata un interes pentru a intra pe aceasta piata. Insa nu prin achizitia unui alt producator, ci prin dezvoltarea interna, a propriului controller. Acesta ar urma sa fie orientat mai mult spre segmentul Enterprise, nu pe produse dedicate utilizatorilor de rand, compania avand nevoie de hardware nou pentru propriile centre de date.

Cert este ca in cazul in care aceste zvonuri se vor adeveri, companii precum Marvell, Phison Electronics, Samsung si Silicon Motion vor avea ceva competitie pe aceasta piata, iar cand se intampla acest lucru, utilizatorul de rand are numai de castigat.

[Digitimes]
Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close