RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

MediaTek pus pe lista neagră pentru trișare

PCMark și 3DMark proteastează

Zilele trecute a ieșit la iveală, într-o investigație realizată de Anandtech, că MediaTek are tendința să trișeze când vine vorba de benchmark-uri. Chipset-urile sale intră într-un mod de performanță ridicată, ce nu prea poate fi susținută în mod normal, atunci când este detectată lansarea unei aplicații de testare.

Rezultatele investigației au fost confirmate chiar de către MadiaTek, a cărui răspuns poate fi rezumat la „Și ce? Toată lumea face asta oricum.”. Acest răspuns nu a fost prea bine primit de o companie foarte importantă când vine vorba de aplicații de testare, ULBenchmarks, ce anunță că a pus MediaTek pe lista neagră.

Asta înseamnă că toate dispozitivele ce se folosesc de un chipset MediaTek nu mai sunt afișate în acest moment în baza de date cu rezultate ale aplicațiilor de testare 3DMark sau PCMark. Asta aparent acoperă peste 50 de dispozitive vândute de mai bine de 25 de companii.

ULBenchmarks speră ca această acțiune să îi determine pe cei de la MediaTek să nu mai trișeze și să respecte praticile standard ale industriei, care presupun ca un chipset să trateze o aplicație de testare la fel cum ar testa orice altă aplicație.

Ce e drept, MediaTek nu se înșeală când spune că toată lumea face asta, incidente similare ivindu-se destul de des. Este unul din motivele principale pentru mereu există un scepticism când vine vorba de măsurarea performanței unui sistem, fie că este un telefon sau un PC, folosind teste artificiale fără variații, pentru care se pot implementa optimizări speciale în driver, ce nu vor reflecta realitatea.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button