Știri ITTECHTelefoane

Mediatek lansează un chipset ieftin pentru gaming

Helio G80 este pe drum

Dacă vă uitați acum la un ecran cu telefoane sortate după preț, ce ar avea ceva potențial și pentru jocuri, probabil vă tot întrebați ce chipset ar fi cu adevărat bun. Acel răspuns începe de pe la 2000 de lei. Așa că acum vă întrebați ce chipset ar fi bun, dar n-ar costa nici jumătate din asta.

Mediatek vine cu un răspuns zilele astea, prin dezvăluirea unui nou chipset numit Helio G80. Acesta este o variantă ciuntită de G90, sau o variantă mai potentă de G70, în funcție de cum vedeți situația. Ideea de bază este că veți avea parte de ceva mai multă performanță față de modelul menționat anterior, dar nu tocmai la prețul sau la nivelul celui menționat inițial.

Helio G80 primite să ofere două nuclee de performanță A75 la 2GHz, alături de șase nuclee A55 de 1.8GHz, așa că veți avea parte de o experiență ce ocazional are și puterea de a face lucruri ceva mai complexe fără să leșine. Are până și un GPU Mali G52 ce funcționează la 950MHz, plus o componentă numită HyperEngine, ce promite să ofere un management eficient al resurselor unui telefon pentru a oferi performanță ceva mai consistentă. Nu suportă UFS, în cazul în care vă întrebați dacă va fi rapid la încărcarea efectivă de aplicații, și nu are nici un accelerator pentru AI, ca G90.

Vă puteți aștepta să vedeți chipset-ul disponibil în diverse telefoane nu tocmai exagerat de scumpe ce se vor ivi pe parcursul acestui an.

[XDA-Developers]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button