RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

MediaTek anunță un chipset de gaming

Dacă aveți un buget limitat pentru achiziția unui telefon, cu siguranță ați avut parte numai de modele ce folosesc chipset-uri MediaTek low-end, și v-ați format o opinie destul de clară, și nefavorabilă, despre produsele companiei. Eh… au și modele mai high-end… dar… cum să spun, nici alea nu aș zice că rup gura târgului comparativ cu competiția.

Dar MediaTek are planuri, planuri pentru un chipset de gaming. Acesta poartă numele Helio G90, și promite să ofere performanță excelentă pentru jocuri de mobil, incluzând ceva numit HyperEngine. Această tehnologie ar permite scăderea latenței cu până la 60%, în ceea ce privește redarea efectivă a cadrelor.

Pe partea de hardware, noul chipset include două nuclee Cortex A76 la 2GHz, alte șase nuclee Cortex A55 tot la 2GHz, și un GPU Mali G76 MP4 la 720MHz. Există și o variantă cu overclock, numită Helio G90T, ce mărește puțintel frecvențele.

În rest, are proprietăți destul de asemănătoare cu predecesorul său, Helio P90, cum ar fi suport pentru o cameră de 48 megapixeli, varianta T ajungând până la 64 megapixeli, și poate decoda video la 4K în formatele HEVC și H.264.

Helio G90 nu este construit pe 7 nanometri, ca majoritatea celor noi, din moment ce asta ar ridica destul de mult costurile în acest moment. Așa că este făcut pe 12 nanometri, promițând să se lupte cot la cot cu seria 700 de la Qualcomm.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button