MORE

MediaTek anunță două chipset-uri noi, Helio P23 și P30

MediaTek, producător a unui număr mare de chipset-uri găsite într-o varietate de dispozitive, anunță noi produse din seria Helio, destinate segmentului mid-range.

Noile chipset-uri poartă numele Helio P23 și Helio P30, fiind menite pentru telefoane, tablete și cam orice alt soi de aparat care are nevoie de o combinație de procesor, GPU, sistem de gestionare al comunicațiilor și tot așa.

Fiind gândit pentru sisteme ce nu vor costa exagerat de mult, nu ar trebui să vă așteptați la performanță exagerată. Chipset-urile sunt compuse din câte 9 nuclee, dar acestea sunt toate de tipul A53, un set având frecvența de 2.3GHz, iar celelalte atingând 1.65GHz.

Chipset-urile diferă în mare parte prin suportul de memorie, P30 fiind în stare să ruleze LPDDR4X, în timp ce modelul P23 este limitat la LPDDR3. Componenta grafică are o frecvență crescută pe chipset-ul mai scump, venind și cu suport pentru codare video HEVC din hardware. P30 dispune și de un VPU, ce va ajuta la aplicații de realitate augmentată.

Noile chipset-uri MediaTek Helio vor fi disponibile pentru producătorii de sisteme dinspre finalul acestui an, așa că vă puteți aștepta să vedeți pe piață telefoane ce se folosesc de ele din anul 2018.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button