MORE

Matthew Keys risca sa ajunga dupa gratii dupa ce a ajutat hackerii Anonymous!

Daca acum ceva timp razboaiele se duceau pe pamant, mare si in aer, in ziua de astazi campul de lupta a devenit spatiul cibernetic unde fiecare natiune incearca sa obtina un avantaj impotriva celeilalte, alteori discutam despre indivizi care vor sa faca si ei un ban „cinstit” prin patrunderea neautorizata in calculatoarele diverselor persoane care detin informatii valoroase sau bani.

De asemenea, aici poate fi si cazul companiilor fiindca in acest moment se practica spionajul industrial/economic, deoarece orice nume mare isi doreste sa afle la ce lucreaza competitia si cum poate sa contracareze acest lucru. Evident, toate acestea par a fi scenarii de prin filme, dar realitatea este foarte crunta.

S-ar putea ca in acest moment sa nu iti dai seama, dar mai tarziu cand cineva iti sparge calculatorul o sa vezi cat de vulnerabil si „gol” vei fi. Am spus gol fiindca acea persoana rauvoitoare poate sa divulge informatii despre tine, despre viata ta, familia ta si asta sigur nu e un lucru bun.

Mai nou si jurnalistii se implica in activitati de hacking. Matthew Keys, un jurnalist la site-ul LA Times a furnizat diverse date de autentificare hackerilor de la Anonymous pentru a accesa site-ul Tribune Media, detinatorul LA Times. E foarte posibil ca jurnalistul nostru sa primeasca o sentinta de 25 de ani de inchisoare, dar momentan inca nu s-a terminat procesul si au mai ramas cai de contestare si atac.

[Endgadget]

Related Articles

Back to top button